Landelijke Bedrijvengids
Bedrijven

Acrylaat; wat is het en hoe wordt het toegepast?

Acrylaat, plexiglas of Polymethylmethacrylaat is een transparante, zeer mooie kunststof die nog helderder is dan glas en daarom ook veel wordt gebruikt in plaats van glas. Dat komt vooral omdat acrylaat veel lichter is dan glas en vrijwel niet kapot is te krijgen. Het is op maat te maken en ook nog in diverse vormen. Plexiglas wordt veel gebruikt voor de zakelijke markt, maar ook particulieren weten de weg naar de website van Vinkacrylaat.nl steeds meer te vinden. Met name de doe-het-zelvers maken veel gebruik van de optie om kunststofplaten op maat te laten maken zodat het te gebruiken is voor vele doeleinden in en om het huis. Bovendien zijn de prijzen van deze kunststof zeer aantrekkelijk.

De zakelijke markt

Overal waar bedrijven, instellingen en winkels zijn, daar is ook plexiglas. Deze kunststof wordt op vele plaatsen toegepast en met name in de beglazingssector. Een voorbeeld? Wanneer je in een warenhuis met de (rol)trap naar boven gaat, zie je vaak dat de zijkanten zijn bewerkt met plexiglas. Een veilige manier en tevens een manier om de uitstraling van de winkel te verbeteren omdat het veel licht doorlaat. Zo wordt plexiglas ook ingezet voor de presentatie van talloze producten. Tegenwoordig wordt ook balkonbeglazing vaak vervangen door plexiglas.

Tips voor doe-het-zelvers

Ontdek nu zelf de vele mogelijkheden van plexiglas. Als doe-het-zelver kun je plexiglas op vele manieren bewerken. Je kunt erin boren, je kunt het frezen, het is doormidden te zagen en nog veel meer. Natuurlijk is het wel belangrijk om hiervoor het juiste gereedschap te gebruiken en duidelijke instructies te volgen. Stel dat je een cirkel uit een acrylplaat wilt zagen met een decoupeerzaag, dan moet dat gebeuren met een fijn zaagje. Veel tips hierover vind je ook op internet en uiteraard zijn ook de vakmensen van Vink altijd bereid hier informatie over te geven. Heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Laat het dan over aan de medewerkers van Vink. Zij hebben jarenlange ervaring met kunststoffen en leveren op maat. Meer informatie? Ga naar de website: Vinkacrylaat.nl

Voor meer info :