Landelijke Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt een laser ontharen behandeling?

Vraag je je af hoe een laser ontharen behandeling werkt? In dit artikel zullen we in eenvoudige bewoordingen uitleggen hoe deze populaire methode van ontharen werkt en wat je kunt verwachten tijdens een behandeling. Laser ontharen is een effectieve en langdurige oplossing om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Laten we eens kijken naar de stappen en het proces van deze behandeling.

Wat is laser ontharen?

Laser ontharen is een methode waarbij een geconcentreerde lichtstraal, oftewel laser, wordt gebruikt om de haarzakjes te beschadigen, waardoor de haargroei wordt verminderd of gestopt. De laser zendt een specifieke golflengte van licht uit, die wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in de haarzakjes. Het opgenomen licht wordt omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes worden beschadigd en de haargroei wordt vertraagd.

Voorbereiding op de behandeling

Voordat je een laser ontharen behandeling ondergaat, is het belangrijk om je huid voor te bereiden. Het is raadzaam om het te behandelen gebied enkele weken voor de sessie niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank, omdat de laser beter werkt op een huid zonder zongebruinde kleur. Daarnaast moet het gebied vrij zijn van lotions, crèmes, make-up en deodorant. Het is ook mogelijk dat je wordt gevraagd om het haar op het te behandelen gebied te scheren voordat je naar de afspraak komt.

De behandelingssessie

Tijdens de laser ontharen behandeling wordt een handstuk met de laser op het te behandelen gebied geplaatst. De specialist zal de laser aanzetten en de flitsen richten op de huid. Je kunt een warm gevoel of lichte tintelingen ervaren, maar de meeste mensen vinden de behandeling goed te verdragen. Afhankelijk van het te behandelen gebied kan de sessie enkele minuten tot een uur duren. De laserstraal behandelt meerdere haarzakjes tegelijk, wat helpt om het proces sneller te laten verlopen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn. Dit is normaal en meestal tijdelijk van aard. Je kunt een verkoelende gel of lotion aanbrengen om eventuele irritatie te verminderen. Het is belangrijk om de zon te vermijden en een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken om de behandelde huid te beschermen. Na verloop van tijd zullen de beschadigde haarzakjes afsterven en de haargroei verminderen.

Aantal behandelingen en resultaten

Omdat haar groeit in verschillende fasen, zijn meerdere laser ontharen behandelingen nodig om alle actieve haarzakjes te bereiken. Over het algemeen zijn er 6 tot 8 sessies nodig voor optimale resultaten. Na elke behandeling zul je merken dat de haargroei geleidelijk afneemt. Het exacte aantal benodigde behandelingen kan variëren, afhankelijk van factoren zoals haartype, haarkleur en het te behandelen gebied. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de aanbevelingen van je specialist op te volgen om de beste resultaten te behalen.