Landelijke Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

De voor- en nadelen van een laser ontharingsbehandeling

Voor vrouwen, maar tegenwoordig ook steeds vaker voor mannen is het een optie om lichaamshaar te laseren. Op deze manier ben je na een aantal behandelingen 100% haarvrij. Een laser ontharen behandeling komt wel met een aantal zaken waar je je bewust van moet zijn. Je vindt ze hier. 

Goed resultaat

De voornaamste reden en ook het grootste voordeel is eigenlijk het resultaat wat je overhoudt. Laserontharing kan namelijk langdurige of zelfs in de meeste gevallen permanente haarvermindering bieden na meerdere sessies. Van tevoren bespreek je goed wat je wensen zijn en na een proefbehandeling wordt er een indicatie gemaakt van hoeveel behandelingen je ongeveer nodig hebt om compleet haarvrij te zijn. Je kunt dus gedag zeggen tegen het scheermesje en voor een hoop mensen is het daarom zeker een aanrader. 

Niet geschikt voor iedereen

Niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde huidtype en er is daarom wel een kans dat het laseren niet aanslaat bij jou. Laserontharing werkt het eigenlijk het beste op mensen met een lichte huid en donkere haren, omdat de laser het contrast tussen de huid en het haar gebruikt. Mensen met een donkere huid of juist hele lichte haren kunnen minder effectieve resultaten ervaren. Het is dan een nadeel als je er nogal wat geld voor opzij zet, om vervolgens niet het resultaat te krijgen dat je had gewild. 

Minder pijnlijk 

Er wordt altijd een hoop geadverteerd dat laser ontharingsbehandelingen bijna compleet pijnloos zijn. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld waxen of epileren, is het dus een goed alternatief. De angst van pijn is vaak een reden dat mensen de stap niet maken en toch nog even wachten, maar je hebt hier dus een stuk minder last van bij een laserbehandeling. Zoals eerder benoemd, krijg je over het algemeen een intake afspraak met proefbehandeling en zo weet je wat je kunt verwachten van de sessies. 

Kosten

Misschien ben je er al achter gekomen tijdens het opdoen van informatie, maar een laserbehandeling is niet goedkoop. Het verschilt ook enorm per gedeelte van je lichaam en de kliniek of salon waar je heen gaat. Wel handig is om na te gaan of je verzekering het wellicht vergoed. In sommige gevallen is dit namelijk wel zo en dat scheelt natuurlijk een hoop. Hopelijk ben je nu genoeg te weten gekomen om een keuze te kunnen maken.