Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

De beste redenen om vouwgordijnen aan te schaffen

Vouwgordijnen zijn bekend om hun talrijke stijlen. Vouwgordijnen zijn al eeuwenlang in de mode en lopen niet het gevaar binnenkort uit de mode te raken. Vouwgordijnen zijn wat je zou noemen, blijvend. Ze zijn een combinatie van jaloezieën en rolgordijnen, ze gedragen zich en plooien zich als een jaloezie, maar in plaats van lamellen hebben we stof die de kap volledig bedekt en plooit als hij buigt.

Voordelen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn er in vele prachtige stijlen en maten. De meeste vouwgordijnen zijn bedoeld om in je interieur te worden gebruikt.  Omdat bijna elke stof in een vouwgordijn gebruikt kan worden, zijn ze er in verschillende prijzen en maten, gebaseerd op materiaal en kwaliteit van het vouwgordijn. Hoewel er verschillende stijlen van vouwgordijnen zijn, zijn er drie stijlen die het meest voorkomen en het populairst zijn: Er is de traditionele gehaakte vouw, waarbij lussen over de hele schaduw lopen. Een andere soort zou de platte vouw zijn, die zoals genoemd is, plat. Er zijn geen hobbels of lussen op het oppervlak van deze vouwgordijn. Platte vouwgordijnen zijn perfect voor patronen. Daardoor hebben ze de ongelooflijke mogelijkheden om het decor van je kamer aan te vullen. Platte vouwgordijnen kunnen ook kaal gelaten worden of met een bepaald motief, gezien ze helpen de eigentijdse kenmerken van een woning te accentueren. Het ontspannen vouwgordijn is veruit het meest effectief als je voor een nonchalante look gaat. Het heeft geen horizontale stangen die het ondersteunen en in plaats daarvan lopen er koorden verticaal door de zijkanten, die helpen het rolgordijn op en neer te laten.

Licht- en temperatuurregeling

Vouwgordijnen zijn effectief als het gaat om het tegenhouden van licht. Bepaalde stoffen blokkeren het licht gelijkmatig om de lichtdoorlatendheid niet te veel te belemmeren. Deze stoffen zijn meestal zwaarder en zijn doeltreffender als je je wilt verbergen voor een warme dag. De transparante stoffen laten genoeg licht binnen om een kamer op te fleuren en te vullen met natuurlijk licht, waardoor het de perfecte plaats wordt om te ontspannen en een boek te lezen. Maar in de gevarieerde stijlen van vouwgordijnen, komen ook gordijnen die ontworpen zijn om het licht beter te regelen. De zwaardere stoffen voor horizontale vouwgordijnen houden meer licht tegen en bieden tegelijk een veel betere isolatie, waardoor ze uiterst effectief zijn voor de winter. De standaard lichtere vouwgordijnen helpen echter niet veel als het om koud weer gaat.

Betaalbaar en energiezuinig

Een deel van de populariteit die vouwgordijnen genieten is toe te schrijven aan het feit dat ze ook verkrijgbaar zijn tegen een budgetvriendelijke prijs. Horizontale vouwgordijnen gebruiken ook minder stof dan gordijnen, dus in het algemeen kan er een prijsverschil van 20% tussen beide zijn, waardoor vouwgordijnen een voordelige keuze zijn. Door met vouwgordijnen slechts een deel van het licht te blokkeren, kunnen we veel geld besparen dat we anders overdag aan kunstlicht zouden moeten uitgeven. Met de beter geïsoleerde soorten vouwgordijnen, zul je merken dat je minder hoeft uit te geven aan je verwarmingsrekening. Beide soorten kunnen je dus geld besparen, ongeacht je keuze.

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Voordelen van een rieten dak

Bij dit bedrijf vindt u gevelplaten van hoge kwaliteit

Goede sloten, hoe belangrijk is dat?